Zoom image | View original size
Located in the Mouffetard area, Latin Quarter of Paris, our project aims to de-densify the heart of the city block in which it is located. The building is set back from the street allowing the sunlight to reach the school courtyard set across the street This setup allows respiration and gives back space to the pedestrian passage. The roof line is continuous and guaranties the continuity of the facades over the street. The set up on the plot is effective, the street is no longer only functional it has become sumptuous The construction is a unique volume that has been hollowed out. The recesses generate a course. They punctuate and follow our movements. The created volumes allow different typologies for the apartments as well as creating views for all. The project is more an architectural device than a sculpture. View more View full description
Share Share