Zoom image | View original size
The landscape of Mar Azul, a seaside resort near Villa Gesell and 400 km from Buenos Aires, is full of thick forest of different kinds of pine trees, acacias and black poplars as well as wide areas of dunes and virgin beaches. The local construction code demands free space at both sides and limits the extraction of trees. The future owners –a couple that will change their boat for a house in the forest- requested that great care should be taken to preserve the natural conditions of the plot of land and to profit as much as possible from the natural qualities. So, the house turned into a habitable dock, which emerges from the ground to see the landscape surrounding. It takes place on two levels, a level which emerges from the earth serves as a plinth for private use, which organizes the rooms and defines a horizontal plane on which rests a pavilion on the upper level, which includes the social program with the living, dining room, grill and terrace, organized in a central area of use, with sides of circulation and services. Upstairs, one of these bands open circulation defines an access path between trees, from the street. A piece of concrete L-shaped opens this central area to the north, opening the forest view with large windows, and close to the southeast, with smaller windows, willing to visual height of a seated person. View more View full description
Share Share