All
Projects
Products
Events
Competitions

Juxing Tower Showroom / People's Architecture Office

Juxing Tower Showroom / People's Architecture Office

Courtesy of People’s Architecture Office (PAO) Courtesy of People’s Architecture Office (PAO) Courtesy of People’s Architecture Office (PAO) Courtesy of People’s Architecture Office (PAO) + 20

Showroom  · 
Taiyuan, China
  • architects Authors of this architecture project People's Architecture Office
  • Area Area of this architecture project
    450.0 sqm
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2013
  • architects

  • location

    Taiyuan, China
  • Principal

    Hezhe, James Shen, Zangfeng
  • Design Team

    Yang bin, Lian junqin
  • area

    450.0 sqm
More Specs Less Specs
Courtesy of People’s Architecture Office (PAO)
Courtesy of People’s Architecture Office (PAO)

Courtesy of People’s Architecture Office (PAO)
Courtesy of People’s Architecture Office (PAO)

Twin boxes of the Juxing Tower Showroom are shimmering spectacles projected from a homogenous grey mass. Devices of deception, these two boxes contain an interior that visually expands beyond its physical confines - vertically, horizontally, and in depth. Aided by the contrast of the grey uniformity, the transparency of the showroom’s façade draws the eye towards the interior.

Diagram
Diagram

The design of the interior is defined by the relationship between doubles. Reflective surfaces expand the interior horizontally as one space is dressed in polished stone and the other with aluminum panels. Above, light boxes are suspended in illumination. Reflected in a mirrored ceiling, they appear to both float mid-air and to protrude upwards through the gridded plane of light, thus ‘extending’ the height of the space.

Courtesy of People’s Architecture Office (PAO)
Courtesy of People’s Architecture Office (PAO)

The light boxes are paired with corresponding functions below: in other words, the ceiling plan is a copy of the floor plan, indicating the reception area, model display and offices. These light boxes and their functional counterparts on the ground are arranged to create a forced perspective, making the space of the showroom appear deeper than it really is.


Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Taiyuan, Shanxi, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Juxing Tower Showroom / People's Architecture Office" 27 Mar 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/490260/juxing-tower-showroom-people-s-architecture-office/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.