Zoom image | View original size
The project represents a total reconstruction of an existing wooden building servicing the ice rink in the mountain ski-resort Bansko. The targets of the reconstruction were two main aspects: First solving problems of urban planning character, concerning the perception of the building, and second completely renovating the construction in order to achieve a higher level of comfort and energy efficiency. From the original building only the wooden bearing elements - beams and columns were left and renovated.  The dividing internal walls were substituted with glass.  Our task was to deliver more transparency to the building - to connect visually the street and the white ice field. At the same time we aimed to turn the volume away from the typical building features - rather to be a kind of a park element… resembling dry leaf! This chosen natural model comprises lightness and transience.  View more View full description
Share Share