the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Australia
  5. Robinson Architects
  6. 2013
  7. Wallaby Lane House / Robinson Architects

Wallaby Lane House / Robinson Architects

  • 01:00 - 14 February, 2014
Wallaby Lane House / Robinson Architects
© Nic Granleese
© Nic Granleese

© Nic Granleese © Nic Granleese © Nic Granleese © Nic Granleese + 14

© Nic Granleese
© Nic Granleese

Text description provided by the architects. Wallaby Lane House and Studio are located at Tinbeerwah on the Sunshine Coast. The dwellings were designed by Jolyon Robinson of Robinson Architects for a family relocating from Sydney, with construction finalised late 2013.

© Nic Granleese
© Nic Granleese

 The site, a long slither in shape, is just over 2 hectares. Established bushland in the centre of the property separates the two buildings. The property is not serviced by town water or sewerage. An onsite waste water treatment system looks after both buildings and rainwater is harvested.  

Wallaby Lane House / Robinson Architects, © Nic Granleese
© Nic Granleese

 The house sits high on the site and is linear in plan to follow the natural contour. The house plan is spacious yet compact. No space is wasted. Orientated to the north, large eaves and a fly-over roof shade the building. Cross ventilation, natural daylighting and beautiful views to Cooroy Mountain are maximised.

Floor Plan
Floor Plan

View the complete gallery

Cite: "Wallaby Lane House / Robinson Architects" 14 Feb 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/475057/wallaby-lane-house-robinson-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments