All
Projects
Products
Events
Competitions

Middle School Morières Les Avignon / N+B Architectes

Middle School Morières Les Avignon / N+B Architectes

© Paul Kozlowski © Paul Kozlowski © Paul Kozlowski © Paul Kozlowski + 24

Text description provided by the architects. The massive stone of the implemented stone in a determinedly contemporary writing offers a complementary material and a depth to the concrete which usually can seem too smooth and cold. A real dialogue is born in the material. So buildings gets organized according to volumes registered under wide folds in concrete which roll about with it around them. The “VERS” stone establishes sides façades of folds in concrete. It offers a thermal slowness and gives rhythm to facades. The volume of the multipurpose room marks the entry of the middle school, at the end of the alignment of trees of the esplanade. It floats above the internal square serving at the same time as signal and as shelter for pupils.

© Paul Kozlowski
© Paul Kozlowski

The middle school compound itself of different built entities which correspond to the different functions and scale of the program.

plan 01
plan 01

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Middle School Morières Les Avignon / N+B Architectes" 18 Jan 2010. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/46597/middle-school-morie%25cc%2580res-les-avignon-nb-architectes/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Paul Kozlowski

Morières Les Avignon 中学 / N+B Architectes

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.