Zoom image | View original size
Prior Conditions The project is the result of an ideas competition, seeking the integration of a degraded space in the city, giving it a character and image by creating a specific language for the new square. Before the intervention, Indautxu Square was a depressed space, avoided by residents. It was divided into two halves by a road. Located on an underground parking lot and a shopping arcade, it responded poorly to underground infrastructure. One of the tasks to be performed in the project for the new square was the update of this infrastructure to current regulations. Proposed urban insertion It was necessary to replace the vehicle with the pedestrian as the center of the urban planning proposal. Two of the three lanes of the street crossing the square were turned into pedestrian only, the rest was restricted to public transport. Alongside the perimeter of the square, its streets saw their sidewalks extended to support shops and exterior terraces. View more View full description
Share Share