Zoom image | View original size
In a Zurich municipality, better known for its industrial and shopping facilities, nimmrichter cda compiled a study dealing with the long term development of a plot of land with an existing building on site.  A comprehensive survey of various factors revealed the plot's development potential for the next generation. Competing against a modular house manufacturer, the unconventional design submitted by Rolf Nimmrichter's architecture office was awarded the commission. The parameters of the design were determined by the desire for autonomy of form and materiality, as well as the new building's interaction with the house and pool already on the land. An existing pavilion, acting as pool and summer house, was demolished and replaced by a new volume. The new building's form is a response to its position on the site, and the angled façade reflects the client's desire for living areas offering different degrees of openness or seclusion. The exterior is faced with horizontal, open-jointed cedar batten cladding, which further emphasises the geometry of the building. View more View full description
Share Share