Zoom image | View original size
The Saxena apartments are designed to accommodate three families within two typologically distinct apartments - single floor and duplex. Our design chose to work within the fabric and scale of the context, anchoring this building firmly between a neighbourhood park on the north and a busy street on the west. Each apartment is envisioned as a container of sunlight, mapping the changing intensity of the sun on a highly reflective limestone floor. Rooms are organized around an interior “plaza”, eliminating circulation corridors and facilitating visual links between the rooms to the park and street outside. The choice of monolithic, sandblasted Gwalior sandstone panels for the facades enabled us to collaborate with the stone craftsmen, creating shade screens as thermal buffers on the street. By reducing the density of the stone on the north facing balconies, we imagined them as lanterns illuminating the public garden.  View more View full description
Share Share