All
Projects
Products
Events
Competitions

House of Awa-cho / Container Design

House of Awa-cho / Container Design

© Eiji Tomita © Eiji Tomita © Eiji Tomita © Eiji Tomita + 23

Awa, Japan
  • Architects: Container Design
  • Area Area of this architecture project Area: 725.67 sqm
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2013
  • Photographs photographs: Eiji Tomita

Text description provided by the architects. The client hoped for a spacious house with a garden.

© Eiji Tomita
© Eiji Tomita

I begun with considering each necessary living space as 'units', and the initial idea was a typical room, shaped in a square. However, this typology would limit four exterior connections, and I felt that this was not in synergy with the owner's request. 

Concept Diagram
Concept Diagram

The next step I took was to plan a circle as a surface comprising all the units, and the connection with the exterior environment is radial and open. However, this would impede with the privacy of the occupants. 

© Eiji Tomita
© Eiji Tomita

Thus, I combined these two ideas, combining square units in a radial direction, with an interior courtyard. The units are connected interiorly, thus providing some privacy. 

© Eiji Tomita
© Eiji Tomita

The courtyard and the exterior surroundings. The house achieves it's spaciousness by connecting these two entities.  

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Awa, Tokushima Prefecture, Japan

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "House of Awa-cho / Container Design" 13 Nov 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/447697/house-of-awa-cho-container-design/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Eiji Tomita

阿波市住宅/Container 设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.