Zoom image | View original size
A small pavilion on the campus of Kyoto University of Art and Design, born from a collaboration between architect Ryue Nishizawa and design office nendo. The location: a steep hill face covered in luxurious vegetation. On a clear day, you can almost count the 36 crests of the hills that line Kyoto's eastern edge. The adjacent area is earmarked for a new grove of Japanese plum trees,  and their fragrant early spring blossoms will only add to an already beautiful site. Nishizawa used a single roof to incorporate these elements into the pavilion's design. The roof is subtly inclined to follow the angle of the site. Dipping under it, visitors realise that the roof, delightfully and ambiguously, is also a wall. The pavilion's spatial experience is intended to remind visitors of walking in the mountains under thick tree cover. To date, many of Nishizawa's buildings have felt like bright, open and airy fields or gardens, and the furniture inside them like wildflowers that blur the boundary between interior and exterior space while adding brightness and color. View more View full description
Share Share