Zoom image | View original size
Dark concrete walls and a black archetypical house volume above it, a translucent lean-to roof, a white high flat roof and a silver box under it. Those totally different and inconsistent materials and colors are combined to form this house. The site is in a residential area developed around 1930, sloping to the west on a hillside of Mt. Ikoma, which overlooks the urban area of Osaka Plain. We observed favorably the mosaic pattern of old and rebuilt houses telling each history of over eighty years. It was not easy to find out the way for making the house coordinated to the surroundings as the site is 3.5m up from the road so that the house would look larger than the actual size. We proceeded with the design by making places step by step searching an appropriate way of building the house that adapt to surrounding environments. View more View full description
Share Share