Zoom image | View original size
This narrow private house demonstrates what can be achieved on the myriad of ‘left-over’ spaces in inner cities, such as disused easements or parking lots.  In this case, a 3 metre wide tiny caretaker’s cottage, adjoining a Heritage Hall has been recycled and linearly extended into a family house for parents and two children. Although challenged by its site, they set about grafting old with new elements that belie its constraints and pursuing their philosophy of making everything count. In the three metre wide frontage to the old cottage is a new study designed through its portals and window boxes to engage the street.  Where the site slightly opens up behind the cottage to an open, roofed and screened staircase atrium forms the primary social space.  A small bridge is a library connecting it to kitchen and living room, and beyond to stacked bedrooms and a stair to a roof deck. View more View full description
Share Share