Zoom image | View original size
Rotstein Arkitekter has designed a kindergarten on the ground level of a new residential block in Stockholm. We envisioned a playful environment designed to encourage and inspire the creativity of the children. The entrance is situated at the center of the kindergarten, with an abundance of natural light and sight lines through the building. The entrance space flows into the two studios, each with two connecting group rooms. All group rooms have three windows facing the lane outside: one placed low, one high and one bigger than the others. These scattered windows offer the passerby views of the activities from the outside, thus revitalizing the street. Windows between group rooms open up sight lines within the kindergarten itself. The kindergarten is also a play with colors; yellow elements in the common areas and one specific color for each department. Many of the units were designed to serve multiple purposes. For example, the storage units are built into the walls as colored niches, serving also as caves and huts for the children. View more View full description
Share Share