Zoom image | View original size
The main goal of this project is to bring to collective housing some qualities of the individual dwelling. The buildings are designed as the juxtaposition of houses. The shared spaces are all external and far from the flats in order to preserve intimacy. The main footbridge allows people to cross a garden at 3m above ground level, between tree branches. Each of the 35 flats has double orientation with its living-room facing south and its bedrooms facing north. A large number of the housing units are duplexes, the double height of the living-room being more or less closed depending on the desires of the buyers. Each living room is extended outside by a private external space large enough to eat outside. The car park is external, for cost reasons. The nearest parkings are hidden behind a fishnet on which some vegetation will grow. The project is linked to the subway station by a pedestrian path. At the entrance to the site, a large number of bicycle parking spaces are provided, for both residents and visitors. View more View full description
Share Share