Zoom image | View original size
Designed and built by 25 students from Chalmers University in Sweden, HALO is a socially sustainable home for four students, running on renewable energy from the sun. HALO was designed using one underlying concept: shared space is double space.   The shape and name of HALO was inspired by the optical phenomenon that takes the form of a round shining circle around the sun. The round shape of HALO’s structure provides maximum interior area while minimizing exterior perimeter, reducing heat loss potential. While the total area is low, and interior space only 60 m², the students are offered large common spaces and smaller private areas. A mixture between fixed and movable furniture allows for shifting interior styles and room layout. The curved roof creates shaded outdoor spaces protected from precipitation and wind.  View more View full description
Share Share