Zoom image | View original size
A long narrow rectangular volume is placed atop the hill, along with a structuring axis. This axis is defined by the stone retaining wall that cuts the hill and articulates the whole route and pedestrian access. The route allows oneself to capture the site duality, featured by the stunning views (west) and the charming forest (east). The building is structured by this duality along the route. Three identical apartments are located along a corridor, providing an intimate relation between the rooms and the forest. This hallway opens into the living room and the balcony, restoring the relationship with the landscape’s large scale and village’s historic downtown. This design waives the maximum use of the land. The entire project follows a 1.44 meters modulation which defines where the openings are placed, the structure’s spans and dimensions, and also how the concrete formwork was made. View more View full description
Share Share