Zoom image | View original size
Located on the northern slopes of the Park-mountain of Montjuic , the plot is characterized by dense vegetation and a very steep slope that is only interrupted by two large natural terraces. The building is placed gently between them by rotating one of its wings to preserve the maximum masses of vegetation and to minimize the impact on the plot. This gesture conforms differentiated courtyards and landscaped areas to be used independently by users: the courtyard of the Classroom, which forms an outer extension of them and has the maximum degree of visual control, the playground for families and residents, depressed from the surrounding garden to promote a sense of intimacy and tranquility, and the northern courtyard, a larger space dimensions between public and restricted areas, which will house together users and families. Topography, orientation and other particular features of the place ...plus programmatic needs and internal security requirements, define the relationship of the building and its users with the environment, in a clear will to gradually increase the level of security, to somehow blur the perception of physical enclosures. View more View full description
Share Share