Zoom image | View original size
The brief stands for 89 socials housings, 51 in rental and 38 in accession. The site is in an important developpement area of the Great Nantes called la Pelousière. The project tries to combine density, mixed-use and comfort for the inhabitants. A reinvented landscape : The project is inserted and interacting with its context. A gradation between public and private has been organized through built and landscaped sequences : access ramp, public space, parking on the public space or underneath the buildings, pedestrian path, halls, housings and loggias. The general built shape comes from an agricultural typology, that existed in the site history, a barn at the scale of the landscape. The project searches to catch this materiality of the shed, through the use of an industrial cladding material. This simple and efficient shape also drives the fiction of a large "country house". View more View full description
Share Share