Zoom image | View original size
This house is located on a narrow urban site in the heart of Herne Bay. Tight site controls and a sloping site resulted in a long narrow building form that steps down the slope of the site. A main features of the house is the entry which is reached by a bridge that crosses a moat of planting. Glazed with translucent glass for privacy and interior light quality, the entry space is protected by a vertical cedar screen reflects the interior colour palette, inspired by the clients’ fantastic collection of 1950-60s furniture, art and ceramics. Once inside an open riser jarrah and steel stair with a hanging screen of stainless steel mesh leads either upstairs to the main living level or downstairs to bedrooms and living. The lower level opens out to the surrounding space, with a terrace and outdoor area for each room. A terrace and pool are accessed from the family living space. View more View full description
Share Share