Zoom image | View original size
GRAFT was commissioned to remodel a former parking area on the site of VW Autostadt in Wolfsburg, Germany. The task was to create a quiet area where the buyer of a new car could get familiar with all the functions in an almost private atmosphere. The space had to be protected from rain and direct sunlight, while allowing enough daylight to avoid the usage of energetically expensive and unnecessary artificial light. We developed the idea of a horizontal leaf that protects the landscape underneath with its organic form. In the architectural application of this image, it was necessary to produce the greatest possible lightness: A special static principle allows for the roof to rest in just two points. It lays in the landscape and defines a clear and protected room. The orientation of the roof represents a welcoming gesture through its curvature. The elegant amorphous geometry of the roof structure forms an evident bridge between top and bottom, between sky and landscape. View more View full description
Share Share