Zoom image | View original size
Showcasing the creation of a new life for an old building, Landini Associates brief was to restore the former Collingwood industrial warehouse into the new headquarters base for T2. The aim was to respect and celebrate the original building, while creating a dramatic statement to represent the T2 company’s ethos. Throughout the building, timber beams, columns and brick walls were sandblasted to bring back their original finish whilst a few scuffs and marks are kept as a remembrance of its history. This was contrasted with T2’s trademark dark,streamlined pallet. Perceived constraints were turned into an advantage, exploiting various levels within the warehouse while designing a unified space. This was due to the site being located on a sloped block through to the rear street andresulted in the creation ofdifferent arrival experiences for both the public and staff. View more View full description
Share Share