Zoom image | View original size
This house for a family of five is located on Sukhumvit Rd., Soi 101/1, next to their old house where they had been living since long time ago. According to the scale of the site and owner's love of nature, open space, and gardening give an initial idea for this house design. All functions are packed and stacked into 3-storeys to provide the most open space possible on the ground level. Functional usages are one master bedroom with master bathroom for parents, 2 bedrooms and 2 bathrooms for sons, a living/dining space, a working room, an open kitchen, a Thai kitchen and a lap pool. The house was positioned on the southwest part of the site. All bathrooms are on the west part on each floor of the house to protect all other functions from the sunlight during daylight hours, and for the hygienic reason of the bathroom as well. With the bathroom on the west, each bedroom can face either north or east for the proper quality of natural light, and left the court on the ground level in L-shaped. Two main characters those most likely tobe found in this house are the ‘stairs hall’ and ‘corners’ on each floor. View more View full description
Share Share