Zoom image | View original size
This interior architectural project for a large, 300-room hotel and conferencing venue, is inspired by the stunning Norwegian landscape and uses a primary palette of natural materials to provide variety in spatial composition, form, texture and colour.  The primary design strategy was to rationalise a complex set of interconnecting spaces and functions, providing consistent themes and architectural tectonics, but variety and specific "installations" to define each space from the next. The main communal space of the hotel is understood through a simple architectural theme, the "big floor", which is then subtly sub-divided into sones to define the lobby, from the restaurant/cantine to  private dining, lounge/library and conference lobby. The norwegian forests are a primary inspiration, whereby timber is used through out in very different ways to create semi-permeable screens, cladding to cores, a bespoke square-log reception and bar, right down to details such as signage and loose furniture. The main lobby space is framed by a stylised forest wall that divides the lobby from the restaurant but allows glimpses between the spaces and filters natural light from the main skylight above. View more View full description
Share Share