Zoom image | View original size
The school extends from the village limit into a sea of vineyards of the Penedés region, south of Barcelona. The volume, structured in two different wings, is split into several pieces by intermittent interior courtyards. Courtyards that gather the different classrooms and circulation space around them. Multiples openings perforate the courtyard facades, forming a permeable limit and visual connection with the surrounding landscape. Two materials, both concrete products, different look. On one side, a raw concrete bloc (used also to form lattice walls) and on the other side a concrete polymer panel, bright, colored and shiny with a texture that refers to the surrounding landscape. A building designed deliberately with elementary materials, almost without any coating, prepared for students to appropriate their walls. View more View full description
Share Share