Zoom image | View original size
Conceived as a ‘rift’ in the landscape this recreational structure is less building than it is landform; an elongated span of grass, stone and glass that unites previously disparate elements of the site. This landscape rift is stretched, carved, and folded to house a complex program of indoor and outdoor recreation including a lap pool, spa, sauna, outdoor play fields, terraces, theatre, and gym. The office, a two story copper-clad structure, the sole vertical element of the building, rises up to create a solitary marker in the landscape. The exterior materials reflect the natural feel and texture of the site: locally quarried bluestone walls are an extension of the Adirondack geology; the copper cladding’s patina ages and reflects its surroundings; and the green roof changes color to mirror the changing landscape. View more View full description
Share Share