Zoom image | View original size
The request was adjust an old house, with 262.09 sqm, to the current standards of comfort for a 4 persons family and adequate it to the current building regulations. The old house emerges in the middle of a great mass of trees, as a landmark. The construction is divided in two floors. The ground-floor dedicated to service functions and garage, and the top floor exclusively dedicated to social divisions. The project began without questioning the architectonical value of the pre-existence – maintain it was a demand. The proposal maintains the current volume, offering the services and the social spaces for the family. The extension develops itself in the direction of the slope (west), where it opens a hole for a central courtyard. Contained in the west top of the house – rooms area and its corridor – and the living room, the courtyard stitches both areas. View more View full description
Share Share