Zoom image | View original size
The retreat rests on a quiet 16 acre site amongst a tall, dense beech forest that descends to lakeshore. The orientation of the building magnifies this slope and places equal value on views to the trees and the water. Entering the site you are met by four separate black-clad structures which separates the prosaic functions of a garage. Beyond stands the house with white masonry bookend facades and sidewalls of exposed wood columns mirroring the forest parallel. The repetition of the glulam columns entices you along a colonnade to the front entry. Contrary to the predominately black exterior, you enter at a midlevel to a lighter wood-lined hall. Morning and evening light fill the space and the rhythmic wood structure provides an open plan with telescoping spaces flowing into and overlooking each other. View more View full description
Share Share