the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Coffee Shop
  4. Slovakia
  5. Light 4 Space
  6. 2010
  7. Coffee House / Light 4 Space

Coffee House / Light 4 Space

  • 01:00 - 8 May, 2013
Coffee House / Light 4 Space
Coffee House / Light 4 Space, © Ester Havlová
© Ester Havlová

© Ester Havlová © Ester Havlová © Ester Havlová © Ester Havlová + 11

  • Architects

  • Location

    Nové Mesto nad Váhom, Slovakia
  • Architect in Charge

    Ján Krchnavý, Igor Koválovský
  • Area

    15150.0 sqm
  • Project Year

    2010
  • Photographs

© Ester Havlová
© Ester Havlová

Text description provided by the architects. Coffee house in Hurbanové sady replaced another small building, disused farm object. Location within the park is boundary, adjacent to the northern entrance of the area and back wing of the near multifunctional and residential construction.

© Ester Havlová
© Ester Havlová

Café building is a spatial expansion of a terrace in the park. A Terrace, defined as a space evocating recreation outside the interior, comfort and space of social contact, seems to be the ideological basis for aesthetics of this facility. Its expression is also a homogenous larch facing in fine raster – the wood bends from lacing to the extended roof´s platform.

© Ester Havlová
© Ester Havlová

Investor allowed the architects to deal with construction elements and materials selection device, which helped the visual integrity of the café. Simple whiteness of outdoor chairs is enriched by chocolate brown chairs in the inter. Half of the seating in the interior is designed in the form of benches, which together with rhythmical orthogonal facade´s grow in an environment of green brings a sense of Japanese tea house. The second half of the traditional cafeteria seating is pleasant.

© Ester Havlová
© Ester Havlová

The layout is due to the small areal extent of construction tersely effective. This applies to customers' area as well as to the hinterland. On the other hand, the standard material is high.

© Ester Havlová
© Ester Havlová

Spatial connection to the playgrounds fills this place with life. The first set of plots is green, the second is the facility, connection (binder) are people.

Floor Plan
Floor Plan

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Coffee House / Light 4 Space" 08 May 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/369956/coffee-house-light-4-space/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.