Zoom image | View original size
The project is developed out of its exciting location between two extremes: the inner city Kreis 5 (District 5) and a large area of railway tracks. This expansiveness of this “lake of a different kind” gives the place its exceptional quality. The layered structure of the building reacts in both plan and section to the external circumstances. Bedrooms and loggias face south and look onto the quiet courtyard. Entrance halls, wet rooms and cloakrooms are centrally positioned. Living and dining areas profit from the expansive nature of the area of tracks. Depending on their position in the building some of them are double-height, the apartments at the lower levels profit from an added spatial value. Generously-dimensioned loggias connect the spacious living areas to the courtyard. Access to the building and the three staircases is from Langstrasse and from the courtyard through a plinth level that receives daylight. View more View full description
Share Share