Zoom image | View original size
Vila “N” occupies a plot of 350 sqm (aprox 12x30m) in a central but de-structured area of Bucharest. The building retreats from the street to make place for an entrance courtyard and the underground parking. The small hill covering the garage dominates this courtyard and becomes in the same time landscape and garden. The cubic shape of the building has two blind walls and two sober facades that protect a loggia, an exterior terrace and the richness of the interior space developed around the central atrium. Stairs and bridges border this core and create the opportunity for various horizontal and vertical visual relations. There exists a "public" route leading to the office room on the ground floor and a "private" route linking the living room with the rooms upstairs, without intersecting each other. The light is captured in this atrium as in a kaleidoscope giving life to the house and an always different mix of light, shade and colour. View more View full description
Share Share