All
Projects
Products
Events
Competitions

Delin Boiler Room / Stack + Co.

Delin Boiler Room / Stack + Co.
© Aaron Usher III
© Aaron Usher III
Pawtucket, United States
  • architects Authors of this architecture project Stack + Co.
  • Area Area of this architecture project
    3000.0 ft2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2011

© Aaron Usher III © Aaron Usher III © Aaron Usher III © Aaron Usher III + 15

© Aaron Usher III
© Aaron Usher III

Text description provided by the architects. The former boiler room of the Lebanon Mills jewelry manufacturing complex in Pawtucket, RI is transformed into a sleek, modern graphic design office and private residence. The space - featuring 30' high ceilings and the remnants of the original boiler room configuration - required a visionary approach, and the final product is a vision of spare, minimalist elegance.

© Aaron Usher III
© Aaron Usher III

New floor systems were inserted into the grand ceiling spaces, along with luminescent, glowing acrylic panel feature wall systems. The kitchen and living area features 15' high arcaded windows leading out onto a deck with views onto the Blackstone River. 

© Aaron Usher III
© Aaron Usher III

Quote: "Clients come here for meetings and I think they pay more attention to the space than to the details of the meeting - and that's OK. The space conveys ideas better than anything." - Eric Delin, Owner.

First Floor Plan
First Floor Plan

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Pawtucket, RI, United States

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Delin Boiler Room / Stack + Co." 14 Apr 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/359189/delin-boiler-room-stack-co/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.