Zoom image | View original size
Juan Herreros (from former Abalos & Herreros) won the 2nd place on the international competition for the new builings of the CEA Cadarache Research Center. Long buildings reduce the impact of the construction in order to keep the forest density. From the architect´s description: The project consists of five pieces of architecture located in a forest rich in biological activity. We have con- cluded of our visit to the site, that the best option is to inhabit the forest without exceeding their height, making architecture as a new species that respects, protects and enhances the forest, until create a new balanced system in which buildings and trees are sharing rights and obligations. With this we will not competing with the size nor the presence of a large reactor or reduce the value of the ecosystem of a wooded garden at the foot of the buildings. View more View full description
Share Share