Zoom image | View original size
Urubó Hills is a picturesque landscape with native vegetation together with a wide and eclectic catalog of architecture. Such is the landscape that gives context to the Calderón House. Under a simple reading the project involves two horizontal volumes: the lowest one visually set back and anchored in the landscape; and the top one, set as if it were floating in the air. Material textures are essential components in the project. Stone and wood finishes are elements that beyond giving a reading between volumes, they provide this contemporary home with the sensibility of a traditional architecture environment. The ground floor houses the public and common spaces: living and dining room, kitchen, study, bathrooms and a gallery that makes for an outdoor seating space that connects its sights with a green garden holding a swimming pool that connects the house with the barbecue place. It is in this area that the service facilities are resolved without being perceived, consisting of a laundry area, a bedroom with bathroom and one bathroom for the pool area.  View more View full description
Share Share