Zoom image | View original size
This modest, 880 square-foot cabin for a young family sits at the end of an old logging road, its compact volume hugging the edge of a small clearing in a remote Wisconsin forest. The tight budget required a rigorously simple structure.  In order to minimize the building’s footprint and take advantage of the sloped site, the horizontally organized components of a traditional cabin compound – typically an open-plan longhouse with communal living space, an outhouse, and a freestanding toolshed – were reconfigured and stacked vertically.  The bottom level, carved into the hill and accessible from the clearing, houses a small workshop, equipment storage, and a washroom, providing the infrastructural base for the living quarters above.  A wood-slatted entry door opens to stairs that lead up to the open living hall centered around a wood-burning stove and bracketed by a simple galley kitchen and a pair of small, open sleeping rooms. View more View full description
Share Share