Zoom image | View original size
The design of the sports pavilion aims to achieve an appropriate relationship with the residential environment and landscape of the surrounding area. Its location on the outskirts of Barbate, set in a natural area far from the town center was the reason for extending the program on the site. The building looks for a proper relationship with the natural landscape and with visual points of interest. The only points of interest are the traditional salting warehouses and a part of the pine forest next to the site. Therefore, with the roof we have attempted to mimic these traditional warehouses and the courtyard with pines reminds us of the forested area next to the site. The lack of connection between the access to the sports pavilion and the building itself is the reason for designing a new entry on the west area of the building. This area represents the void in the volume, which combined with the green space at the front leads the visitor to the main entrance. Thus, the openness and public identity of the construction is properly represented, beginning with the green space located in the main facade. View more View full description
Share Share