All
Projects
Products
Events
Competitions

Hefei Wanda Mall / HYHW Architects

Hefei Wanda Mall / HYHW Architects

Courtesy of HYHW Architects Courtesy of HYHW Architects Courtesy of HYHW Architects Courtesy of HYHW Architects + 10

Hefei, China
  • Architects: HYHW Architects
  • Area Area of this architecture project Area: 25000.0
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2012
Courtesy of HYHW Architects
Courtesy of HYHW Architects

Text description provided by the architects. Hefei Swan Lake Wanda Plaza is located in Hefei civil service district. It is a city complex containing a mall, supermarket, external shopping street, 4 office towers and a hotel.

Courtesy of HYHW Architects
Courtesy of HYHW Architects

To make a unified facade, within the project budget and schedule, we use triangle patterns to cover the huge volume of the mall, creating variety by using different colors and scales of triangle aluminum. In places, double layered printed glass is used to create a dynamic pattern as your perspective changes. A triangular sculptural form at the side of the building highlights the entrance to the inner shopping street. Warm colored terracotta panels create a more approachable and comfortable space to be in. Pedestrian bridges connect upper levels of the street at different angles to create a network of paths to improve foot flow and encourage movement at different levels.

Courtesy of HYHW Architects
Courtesy of HYHW Architects

The skin of the four office buildings above the shopping podium is glazed, using a glass and aluminum curtain wall system to emphasize the outline of the structure. The top of the towers is exaggerated to make them appear higher than they actually are.

Courtesy of HYHW Architects
Courtesy of HYHW Architects

The façade of the three-star hotel employs more solid walls and horizontal sun shading to make a distinction from the office building.

Courtesy of HYHW Architects
Courtesy of HYHW Architects

The lighting design highlights the triangular elements of the building to create a lively, habitable space in the evening for late night shopping.

Site Plan
Site Plan

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Hefei, Anhui, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Hefei Wanda Mall / HYHW Architects" 19 Mar 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/345838/hefei-wanda-mall-hyhw-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.