Zoom image | View original size
A house modeled after the city. The site for this project is located in a dense residential area on a slightly recessed plot extending away from the street. The client’s requirements were for a house that would ensure a degree of privacy while also remaining well-lit, comfortable and relaxed. In terms of privacy, we decided to create a space that would remain closed to the exterior while drawing attention to its surrounding conditions as design features, reflecting the external urban environment within it. Acccordingly, we built four separate buildings on the site, creating a residence where the city continues to manifest itself within the interior of each structure. The complex spatial configuration included several semi-outdoor exterior spaces that recall public plazas or narrow alleyways. View more View full description
Share Share