Zoom image | View original size
Located about an hour from São Paulo, the house in Itu is a refuge for a young couple with children. A prime position on the banks of a small lake and the presence of a large yellow ipe tree led us to create a house that takes maximum advantage of the landscape.  The floor plan in L shape divides the house in a simple way: the main volume contains the children ́s room in the ground floor, a courtyard next to the home theater forms an intimate living room, a large living room opens onto the terrace and garden , erasing the boundaries between inside and outside. Above this volume are situated the master suite and a gym.  In the secondary volume are the dining room, kitchen and the service areas. On the first floor of this volume are the guest rooms.  The house is marked by horizontality and fluidity between the spaces. The entry is made at the point where the two volumes converge; a low-ceiling guides the look to the external landscape. On one side the stone floor of the dining room goes towards the terrace, gradually merging into the garden. The living room is at a slightly lower level and has a higher ceiling. A tree trunk dominates this space, covering the single column present in the room. The windows slide completely and are hidden inside the walls, bringing the terrace and landscape into the house.  View more View full description
Share Share