Zoom image | View original size
Spatial dimension of the ornamental facade Situated on the periphery of the site of green meadows and felds, the first impression of the construction site provided the idea for the sculptural facade by way of an elevated grass turf. The oversized “grass blades” communicate the building’s unique identity and provides an orientation marker for the kindergarten. The stylized grass blades are not only ornamental, but also act as a continuation of the landscape theme – namely, the staccato row of spruces visible at the meadow’s edge or the branches of the neighboring leafy trees. The resulting scenic correspondence takes place not only in the building volume itself but also in the structure noticeable from within. The fat roofed two-story cubic building optimally distributes the functions of a kindergarten. On the ground foor, one fnds the space for the kindergarten groups - with direct access to the garden. The crèche is accommodated in the protected upper story. In the crèche, an expandable third space has been made possible through a planned reallocation of the space. View more View full description
Share Share