Zoom image | View original size
Pak Loh is a traditional, Hong Kong based family restaurant specialised in Chiu Chow style Chinese food. For over 45 years its highly successful flagship restaurant has been located in the heart of a building block in Hong Kong’s Causeway Bay district. This project involves the renovation of the restaurant’s public entrance area and the replacement of its front Lo Mei food preparation area with a high-end VIP dining room / lounge area. The new VIP room is located in front of the restaurant at the building block’s façade, and is disconnected from the restaurant’s main entrance by a public passageway.  Thus, this very small and intimate private room is fully surrounded by publically accessible space. This condition was grasped as an opportunity to engage those passing by in a unique and playful visual theatre: all designed elements work together to create an interaction between Causeway Bay’s busy street-life and the restaurant hidden deep inside in the building block. This happens by working with a continuity of the space’s geometrical elements, by amplifying perspectival views and a by a play with transparencies and reflections. Through the subtle revealing of hints of the VIP dining experience to the outside, potential clients are seduced and enticed to enter the space. View more View full description
Share Share