Zoom image | View original size
This house was designed for a young couple with children in São Paulo. The clients already had a built structure; the challenge for the studio was to make a large reform to bring comfort and privacy in a dense urban context. The division of the space we proposed is quite simple: garage, service area and home theater in the basement, kitchen, dining and living room on the ground floor, bedrooms on the first floor. Even though we changed part of the structure, most of the openings were maintained, which brought up the idea of covering the whole surface of the house to bring unity. The client is a stylist and stimulated us with the task of coming up with different possibilities to “dress” the house, we chose perforated metal panels, with a pattern based in the photograph of a leaf. In this way the proximity of the neighbors became less oppressive and the spaces create an interesting relation with the variations of the sun. View more View full description
Share Share