Zoom image | View original size
This building of 111 social dwellings is placed in the eastern limits of Terrassa, looking onto an open landscape. The proposal turns the inside space of the block into a semi-public square, essential for the life of the building: all the inhabitants enter from the street through this central square, a place of crossing paths, a meeting place. From here you enter into the staircase vestibule and then into the flats, through a progressive sequence of scales. This community square makes the whole block work as an intermediate element between city and landscape. The transition from the city to the house, the linking of these two opposites, is carried out using a rich sequence that brings the user from one situation to the other gradually. The aim of this progressive passage is to dissolve the limits between public and private spaces. View more View full description
Share Share