Zoom image | View original size
So what did we do to achieve our objectives? We simply defined and implemented our design principle. We not only leveraged the existing structure to the best use, however, built up its restructuring and material specifications to deliver the objective. Let us explain. A detailed research of the structure provided us with the confidence of ‘reusing’ an ‘cold and old’ factory building and convert it into a ‘warm and contemporary’ commercial advertising office.We leveraged the shell and its profile to make it contemporary. The ceiling was ‘repaired’ to reinforce the strength. We reduced the mass between the interior and exterior to render continuity of its existing space. And we furthered this continuity through the use of pebble bed that spans from exterior to interior. Idea was to achieve a low energy – consumption space. Increase the day light inside the building – through maintaining the existing north light openings, and making the east façade transparent. West side of the structure is a complete solid mass, closed office below and service floor above, providing the thermal insulation to the open office and also reducing the HVAC & electrical loads. View more View full description
Share Share