Zoom image | View original size
The building is located on a linear park that stretches from north to south The building, a white volume supported on the fence, is placed in compact form at the top of the plot, facing south, taking full advantage of the sun and views and creates a large courtyard to the south, that they are main factors in a center for older people. The building is set through a simple and understandable language, which is summarized in a single volume on the first floor, white, light, supported on a massive base that has the vocation to be understood as a fold of the same fence of the plot, delimiting a part of the garden, the linear park, controlled, protected and conditioned. The entrance to the building opens on the pedestrian street that it has been planned on the northern edge of the plot, collecting flows from east, where is situated the center of town, and from north, along the linear park planned on which is located the building. The entry recognizes this north-south axis and extends it into the yard, to the other edge of the solar, where we find a second access. View more View full description
Share Share