Zoom image | View original size
Architects: Equipo Olivares Arquitectos Location: Santa Cruz de Tenerife, Canary Islands, Spain Design Team: Javier Pérez-Alcalde Schwartz Photographs: Lluís Casals The house is designed taking into account the following aspects: Adaptation of the volume to both dividing walls. Regulations allow three floors, so the house is higher than others around. That is why the top floor is setback (allowing the sunlight to come into the house through a fanlight) and we decided the height of the building, adapting it to the house on the left, while the dividing wall on the right is a continuation of the façade to respond to the smaller height of the house on the right. Vanishing point.  We are dealing with a narrow street with its best perspective facing the nearby mountains and the house is pointed onto its inside light and it only overlooks through a glass urn facing southeast. View more View full description
Share Share