Zoom image | View original size
Stealth Barn is a project that sits next to and complements Ochre Barn, a large threshing barn converted by CTA to a home and studio. This addition was to provide a self-contained unit that could equally act as a guest house, studio or meeting place, depending on time of year and workloads: a retreat, but also a place of inspiration, enjoyment and a place of work and home without compromising the experience of either. Sitting in the exposed expanse of the Cambridgeshire fens, it is a bold, simple form, reminiscent of the barn it accompanies. Placed perpendicular to the existing barn, it stands to create and define a slightly more sheltered and casual garden which melts into the fens. This clear and simple move also hints at the memory of a former farm yard. Stealth Barn pays respect to the form of the agricultural context but contrasts with the traditional barn. Stealth Barn is a sharp black mass – a shadow of the adjacent barn or a silhouette on the horizon. It is a robust exterior wrapped with a restricted palette, devoid of fussy detail, and formed to withstand its exposed position.  View more View full description
Share Share