Zoom image | View original size
The building is the result of an architectural competition fostered by Spain’s leading car insurance company, Mapfre, calling for a new tipology responding to an innovating service offered to its clients: a centre where damaged cars are taken by the client, expertised and stored before distribution to external repair centres. The projet aspires to translate the functional optimization of its program into formal resolution, while aiming for a rotund and highly visible image. Elevating the vehicle storage element off-ground configures a powerful image of the building in the long distance and generates the public nucleus beneath as a great unified space where vehicle expertising, delivery and pick-up takes place. The client service office cuts out against this space as a singular pavilion. Behind these public areas is the ramp leading to first floor and basement and vehicle loading/unloading from trucks takes place. View more View full description
Share Share