Zoom image | View original size
The design proposal for the Daegu Gosan Public Library aim towards becoming a knowledge based city by putting a strong emphasis on the multiple roles of a library as a knowledge based center accessible to all.  Designed by wHY Architecture & Design, their project is based on the concept and form of an opened book. The library unfolds to the public green space, engages the landscape into a continuous surface, and invites people to activate and share the space to facilitate knowledge. More images and architects’ description after the break. The dramatic opened book form of the library building serves as a symbol of the library as a knowledge information center. Once inside the central atrium of the library, the curved, continuous vertical stack of books on the South side of the site is the focal view, glorifying and emphasizing the theme of the power of knowledge. This view is breathtaking with punched skylghts in the curved roof structure and glazing all around that enable the central atrium to glow. In essence, the library becomes an enlightened space where knowledge and light transmit and radiate. The stacks and the physical activities related to cultivating creativity are also highly visible from the busier street on the North side of site. View more View full description
Share Share