Zoom image | View original size
The pavilion’s dramatic, planar form articulates an assured, yet subtle compression of space, framing views of the lake and the local topography. The building’s tectonic rigor is palpable, its seemingly gravity defying configuration enabling the floor plate and ceiling to cantilever some 6m beyond the lakeshore. The scheme is both a weekend fishing retreat and a garage for three classic cars. A toilet and washroom facility is also included, as is a storage area for the client’s angling equipment. Detailing is measured throughout - from the integrated lighting to the fully glazed internal area. The 12 x 12 m structure conforms to a strict proportional grid that determines both the position and heights of the walls, as well as the shuttering joints and fenestration divisions. The 3 x 3m door panels - built by the client’s engineering company, and weighing 340 kilos per door - pivot on bespoke spindles, allowing each to be opened with the push of a single finger. View more View full description
Share Share